19 Eylül 2012 Çarşamba

ışık hızı

şu hayatta bir kuralım varsa o da "burada" olmak. -mış gibi yapmıyorum. bazen denediğim oldu evet ama beceremedim, bunu becermeyi istemediğimi farkettim. ne zaman denesem oynamayı, kendi değerli zamanımdan çaldığımı hissettim. içim kalktı.hemen bıraktım.
bir şey anladım. sadece iş için bir araya eldiğiniz profesyonel denebilecek görüşmelerde bile karşıdaki insan gerçek bir insanın sesini duymaya hasret. eğer yeterince dürüst ve açık oluyorsanız, onu, derdini gerçekten merak ediyorsanız aranızda bir bağ kuruluyor. bu bağ, bu köprü uzun süreli kullanılır yada kullanılmaz hiç önemi yok. o köprüyü bir kere kurduktan sonra bir gün tekrar geçmek mümkün.
işte benim gerçek anlayışım bu.
karşıma çıktın insan kardeşim. her ne şekilde, ne cinsiyette, ne halde olursan ol. Allah bizi bir nedenle bir araya getirdi. Bunun bir anlamı olmalı. ben oradaydım, bunu bil. gerçekten oradaydım.
uzay dediğimiz bu boşluğun içinde oradan oraya hareket eden enerjiyiz hepimiz. bir şekilde birbirimizle rastlaşıyoruz. zamanı belli değil, süresi belli değil, birbirimizin karşısına ne ya da kim olarak çıkacağımız belli değil. kadın- erkek- arkadaş- düşman- suçlu-kurban- patron- komşu ya da evet..blog arkadaşı...hiç bir önemi yok. Önemli olan tek şey gerçekten orada mıydın?
burada olmaya çalışıyorum. ben olarak. günahlarımla, hatalarımla, fazlalıklarım, öfkem, aşkım, aptallıklarımla.
ben'i anlamaya çalışıyorum, sen'i atlamadan.
Allah yardımcımız olur umarım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

valla ordamıydım bilemem.. ama burda olduğum kesin..
enerjikim de.. bi orda bi burda şeklinde...

atalet..